VFN Vikings 6: Spektakularni zaključki in nove zvezde na sceni v Škofji Loki

Šesta izvedba VFN Vikingov, ki je tokrat potekala v Škofji Loki, je postregla s številnimi napetimi borbami in osupljivimi zaključki, ki so gledalce držali na robu svojih sedežev. Najboljši amaterski borci iz regije so se borili za prestižne naslove, obenem pa so si utirali pot do nadaljnje amaterske in nato profesionalne kariere v mešanih borilnih veščinah.

Večer se je pričel z mladinsko peresno kategorijo do 66 kilogramov, kjer je le 15-letni Eric Zirdum iz Hrvaške pokazal izjemno zrelost in borbenost za svoja leta. V svojem prvem nastopu v karieri je že po eni minuti s tehničnim nokavtom premagal Aleksandra Jugovića ter s tem napovedal svetlo prihodnost.

V bantamski kategoriji do 61 kilogramov smo spremljali dvoboj med Ninom Paićem in Patrikom Kožulom. Kožul je po dveh minutah borbe uspešno zaključil obračun z “rear naked chokeom” in tako dosegel pomembno zmago, ki jo je posvetil svojemu preminulemu bratu. Emocionalni zaključek je dodal globino večeru, polnemu strasti.

Finalni dvoboj v lahki kategoriji do 70 kilogramov med Urbanom Hernavsom in Islamom Masaevom je bil eden izmed vrhuncev večera. Masaev je v drugi rundi Hernavsa prisilil v predajo z “rear naked chokeom”, kar je bila njegova tretja zaporedna zmaga v karieri mešanih borilnih veščin.

V finalu velterske kategorije do 77 kilogramov je Franco Jerković hitro prevzel pobudo proti Kilianu Čopu in borbo zaključil že v prvi rundi z giljotinskim davljenjem. Jerković je tako še enkrat več potrdil Hrvaško dominacijo na večeru.

Srednja kategorija do 84 kilogramov je prinesla enega najbolj atraktivnih zaključkov večera. Jan Gojsalić je po nekaj začetnih težavah proti Klemnu Ambrožu uspel v drugi rundi z izjemnim udarcem iz obrata (spinning back fist) nokavtirati nasprotnika, kar je dvignilo občinstvo na noge.

V poltežki kategoriji do 93 kilogramov se je izkušeni Sašo Klinc brez večjih težav soočil s Simonom Fermom. Klinc je takoj prevzel nadzor in nasprotnika uspaval že po dobri minuti borbe z močnim udarcem, kar je še en dokaz njegove izjemne forme.

Zadnji finalni obračun večera je potekal v težki kategoriji do 120 kilogramov, kjer sta se pomerila Denis Zumberi in Blaž Potočnik. Borba, ki se edina ni končala predčasno in je trajala vse 3 runde  je sodniška odločitev zmago soglasno dodelila Zumberiju.

Po zaključku finalnih obračunov so sledili še trije dogovorjeni “super” dvoboji. Luka Perkovič je v velterski kategoriji do 77 kilogramov s tehničnim nokavtom hitro premagal Aneja Kolednika. V srednji kategoriji do 84 kilogramov je Nino Radović z odlično predstavo po sodniški odločitvi premagal izkušenega Milana Panića, ki mu je mladi Radović kljub težavam v prvi rundi uspešno pariral.

Glavni dogodek večera je postregel z obračunom v dogovorjeni teži do 74 kilogramov med Žanom Maroltom in Urhom Krajnčanom. Po začetni izmenjavi močnih udarcev in manjšo prevlado Marolta je Krajnčan borbo uspešno preselil v parter in tik pred koncem zadnje runde zaključil z zmago s tehničnim nokavtom.

Škofja Loka je z VFN Vikings 6 doživela večer vrhunskega borilnega spektakla, ki je postavil nove mejnike za amaterske borce. Zmagovalci so si poleg prestiža priborili tudi priložnost za nadaljnje nastope v amaterskem kot tudi profesionalnem svetu MMA pod okriljem organizacije Valhalla Fight Night.

Ljubitelji borilnih veščin ste vabljeni k ogledu vseh finalnih in super borb ter ostalih razburljivih trenutkov z VFN Vikings 6 na VOYO.si. Ne zamudite tudi prihodnjih dogodkov Valhalla Fight Night, kjer se bodo nadaljevale nepozabne borbe in ustvarjale nove legende mešanih borilnih veščin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved