Valhalla Fight Night okronala prvega prvaka organizacije

Na dogodku Valhalla Fight Night 10 v celjski dvorani Golovec je prišlo do zgodovinskega trenutka za slovensko organizacijo mešanih borilnih veščin. V prvi borbi za naslov prvaka v velterski kategoriji sta se pomerila neporaženi slovenski borec Jan Berus in izkušeni Srb, Luka ‘The Bandit’ Lakić. Berus je v izjemni predstavi dosegel zmago in postal prvi prvak organizacije.

Jan Berus vs. Luka ‘The Bandit’ Lakić

V glavnem dvoboju večera je Jan Berus prišel do svoje pete profesionalne zmage in osvojil naslov prvaka v velterski kategoriji. Čeprav je bila borba načrtovana za pet rund, sta se oba borca od prvega trenutka spustila v intenzivno izmenjavo udarcev. Berus je uspešno zadeval nasprotnika in kontroliral potek borbe, a je tudi Lakić pokazal svojo izkušeno plat, ko je enkrat zadel Slovenca v predel jeter. V drugi rundi je Berus pokazal mojstrsko tehniko, ko je na tleh ujel Lakića v vzvod na koleno in ga prisilil v predajo, s čimer je postal prvi prvak organizacije Valhalla Fight Night.

Rok Krušič vs. Nikola Đurđev

Rok Krušič se je soočil s srbskim borcem Nikolo Đurđevim v pred zadnji borbi večera. Krušič je odlično začel z udarci, vendar se je Đurđev hitro odzval z rušenjem in nadzorom na tleh. Čeprav je bil Krušič sprva v težavah, je v drugi rundi uspel obrniti položaj in s serijo udarcev poškodovati nasprotnika. Kljub temu se je Đurđev uspel pobrati in z buggy choke podreditvijo zaključil borbo v svojo korist.

Anže Vujčič vs. Vuk Lekić

V boju med Anžetom Vujčičem in Vukom Lekićem smo videli intenzivno izmenjavo v dogovorjeni teži. Vujčič je kazal svojo moč z brcami, a je Lekić s premeteno taktiko borbo večkrat prenesel na tla. Po enakomerni prvi rundi je Lekić v drugi rundi uspel Vujčiča ujeti v triangle prijem, kar je slovenskega borca prisililo v predajo.

Ramiz Lupić vs. Dalibor Dragojević

Ramiz Lupić se je v svojem profesionalnem debiju soočil z Daliborjem Dragojevićem. Lupić je začel borbo agresivno, a je Dragojević hitro odgovoril s spektakularnim letečim kolenom, ki je Lupića zadel v polno. Po tem udarcu je Dragojević takoj prešel v anakonda prijem, kar je privedlo do hitrega zaključka borbe že v prvi rundi.

Nezir Seferović vs. Gaj Rukavina

Nezir Seferović je v svojem profesionalnem debiju v peresni kategoriji nastopil proti Hrvatu Gaju Rukavini. Seferović je s takojšnjim pritiskom nasprotnika hitro spravil na tla, kjer je borbo nadzoroval. Ko se je Rukavina poskušal dvigniti, ga je Seferović ujel z močnim kolenom in ga poslal v nokdavn, nato pa borbo zaključil z udarci in si zagotovil zmago s tehničnim nokavtom v prvi rundi.

Miha ‘Frenk’ Šenekar vs. Blaž Potočnik

V borbi po K1 pravilih sta se Miha ‘Frenk’ Šenekar in Blaž Potočnik podala v intenziven obračun. Šenekar je močno začel in z močnim kolenom Potočnika spravil na tla že v prvi rundi. Vendar se je Potočnik uspešno pobral in z nizkimi brcami začel načenjati Šenekarja, ki v drugi rundi ni več zmogel nadaljevati zaradi poškodbe kolena, kar je Potočniku prineslo zmago.

Islam Masaev vs. Uroš Mitić

Islam Masaev je v drugi borbi večera nadzoroval potek dogajanja proti Urošu Mitiću. Kljub Mitićevim poskusom rušenja je Masaev večino borbe kontroliral na tleh in po treh rundah slavil zmago po soglasni sodniški odločitvi.

Tim Kališnik vs. Niko Martan

V prvi borbi večera sta se spopadla Tim Kališnik in Niko Martan. Martan je z močnimi krošeji ob koncu prve runde zadel Kališnika, kar mu je prineslo prednost. V drugi rundi je Martan borbo preselil na tla, kjer je s serijo udarcev prisilil sodnika, da prekine borbo, kar je pomenilo tehnični nokavt v prid Hrvata.

Valhalla Fight Night 10 je ponudil spektakel, ki bo zagotovo ostal v spominu oboževalcev MMA-ja, z okronanjem novega prvaka, Janom Berusom, na vrhu večera.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko ponovno ogledate na VOYO:

Velterska kategorija (za naslov prvaka): Jan Berus – Luka Lakić (podreditev v drugi rundi)

Dogovorjena teža (63 kilogramov): Rok Krušič – Nikola Đurđev (podreditev v drugi rundi)

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Anže Vujčić – Vuk Lekić (podreditev v drugi rundi)

Velterska kategorija: Ramiz Lupić – Dalibor Dragojević (podreditev v prvi rundi)

Peresna kategorija: Nezir Seferović – Gaj Rukavina (tehnični nokavt v prvi rundi)

Težka kategorija: Miha Šenekar – Blaž Potočnik (tehnični nokavt po koncu druge runde – Šenekar ni mogel nadaljevati borbe)

Peresna kategorija: Islam Masaev – Uroš Mitić (soglasna sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Tim Kališnik – Niko Martan (tehnični nokavt v drugi rundi)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved