Vikingi presegli vsa pričakovanja

Za Nejcom Preložnikom in njegovo ekipo je ponovno spektakularen dogodek mešanih borilnih veščin – VFN Vikings 5, ki se je odvijal v soboto 13.4.2024 v športni dvorani OŠ Franja Goloba v Prevaljah. Preko 1000 obiskovalcev športnega spektakla je bilo več kot navdušenih že tako v turnirskem delu dogodka, ki se je odvijal med 15. in 18. uro, kot tudi v finalnih borbah turnirja (pričetek ob 20. uri) ter treh super borbah večera. 

V peresno lahki kategoriji sta se v finalu srečala Sebastian Zach, ki je v četrtfinalni težki borbi premagal Leona Grudnika ter v polfinalu še domačina Janoša Gelda. Slednji je v finalu ponovno stal nasproti Zachu saj je vskočil kot menjava za Maja Felleta, ki je po zmagi Ilirijana Džeke v polfinalu utrpel poškodbo hrbta in moral finalno borbo izpustiti. Zach je ponovno pokazal svojo premoč v kletki in v 1 minuti ter 35 sekund zaključil borbo s podreditvijo (arm triangle choke).

Po prvi finalni borbi je sledila lahka kategorija, kjer je Nemec Gianni D’Amore po težki borbi v polfinalu, kjer je premagal Luka Šmita, premagal v finalu še povratnika v kletki željnega dokazovanja in zelo motiviranega Dino Medića. Po res težkih in spektakularnih treh rundah borbe je D’Amore zmagal po enoglasni sodniški odločitvi. 

Nato smo v velterski kategoriji, v finalu videli dva nova obraza, katera bosta še definitivno navduševala Slovensko in tuje občinstvo.  17-letni Jure Tršan je že v četrtfinalu hitro in odločno nokavtiral prvega favorita te kategorije Hamida Taletovića, prav tako se je to zgodilo na nasprotni strani, kjer je Robert Pavčnik odločno premagal drugega favorita Blaža Emeršiča. Sledila sta dva polfinalna obračuna, kjer je Tršan ponovno nokvatiral svojega nasprotnika Tima Kališnika, Pavčnik pa je slavil po odlični borbi proti Nejcu Ruprehtu. V finalu pa je novo pečeni prvak v velterski kategoriji Robert Pavčnik po 57 sekundah borbe (TKO) slavil nad zelo mladim in talentiranim Jure Tršanom

Sledile so finale srednje kategorije, kjer je presenetljivo bilo na turnir prijavljenih največ borcev. V zelo napetih četrtfinalih so slavili Nemec Mehmet Kesgin, Marcel Cankar, Klemen Ambrož ter povratnik na Vikingih ter tudi tihi favorit turnirja v tej kategoriji Aljaž Drolc. Slednji je zaradi ne zmožnosti nadaljevanja na turnirju Klemna Ambroža preskočil polfinale in čakal na nasprotnika v finalu. Kesgin je v polfinalni borbi dodobra namučil Cankarja, vendar je slednji pokazal več zbranosti, moči in znanja ter borbo predčasno zaključil sebi v prid. V finalu pa sta tako Drolc kot tudi Cankar prikazala odlično borbo, močne udarce, atleticizem, fizikalnost ter tehnično podkovanost, vendar je po treh rundah in enoglasni sodniški odločitvi slavil tihi favorit te kategorije Aljaž Drolc

V pol težki kategoriji je nasproti Anže Šircelja stal Simon Ferm, ki je v ne tako lahkem polfinalu premagal Narseja Lackovića in si tako ponovno priboril borbo v finalu. Vendar je Ferm ponovno končal finala kot poraženec saj je moral v drugi rundi (1 min 51 sekund) priznati premoč Anžetu Šircelju, ki je zaključil borbo s stoječo giljotino. 

Po 5-ih finalnih borbah amaterskega turnirja pa je bila na sporedu prva izmed treh super borb večera. V njej sta se v srednji kategoriji srečala 16-letni domačin Anej Vogrin ter Mark Nosan. Po dveh odličnih rundah, kjer smo lahko bili priča spektakularni borbi komaj 16-letnega Vogrina ter malo bolj izkušenega Nosana je v 8. sekundi tretje runde moral Vogrin priznati premoč. Nosan je pokazal več tehničnega znanja in borbo končal s podreditvijo (triangle choke). 

V drugi super borbi večera sta se v lahki kategoriji spopadla Žiga Longar ter Hrvat Niko Martan. Oba že dobra znanca Valhalline kletke sta več kot odlično oddelala vse tri runde v kateri so odločale malenkosti. Vendar je Martan bil bolj dominanten in prikazal več želje po zmagi ter jo po treh dolgih rundah tudi dobil z enoglasno sodniško odločitvijo.  

Za vrhunec večera v catchweight (74.0 kg) borbi ter noro vzdušje v dvorani, katero je potekalo skozi celotni turnir in večerni del pa sta poskrbela domačin ter velik ljubljenec občinstva Žan Boženk ter Hrvat Patrik Bilić. Ekipa Boženka je dodobra naštudirala kako se bori Bilić, kar je bilo razvidno že od začetka borbe, kjer je Bilić ostal brez kakršnega koli odgovora na napad in obrambo Boženka. Slednji je po dominantni predstavi v 2. minuti in 2. sekundah druge runde zaključil borbo v svojem najljubšem slogu – podreditev z vzvodom roke (armbar).

Po odličnem VFN Vikings 5 turnirju pa sedaj sledi v soboto 25.5.2024 – VFN 9 v Mariboru v Ledni dvorani. Vabljeni vsi privrženci borilnih veščin, da pridete podpreti tako prvake Vikingov kot tudi druge že bolj uveljavljene borce. Glavna borba večera pa bo med domačinom in povratnikom v VFN kletki Tadejom Dajčmanom ter tudi povratnikom Turkom Fatihom Aktasom.

Karte lahko kupite na Entrio.si in vseh njihovih prodajnih mestih.
#Valhallaiscallingyou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved