Vikingi obnoreli Trebnje s spektaklom mešanih borilnih veščin

V osrčju mesta Trebnje se je odvil vrhunski športni spektakel, ki je presegel vsa pričakovanja. Športna dvorana Osnovne šole v Trebnjem je gostila vrhunske borce na Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) No-Gi turnirju ter amaterskem MMA turnirju Vikings 3, ki je nadvse navdušil ljubitelje borilnih veščin.

Zgodnje dopoldanske ure so bile rezervirane za izjemne BJJ borce. V kategoriji do 80 kilogramov se je s slavjem okitil Borna Ramić, medtem ko je Jona Gal Sterle prevladoval v kategoriji nad 80 kilogramov. Njihova tehnična znanja so postavila odlično osnovo za nadaljnji spektakel.

Popoldanski del je prinesel vrsto razburljivih bojev na amaterskem turnirju Vikings 3. V večernem delu pa so se zvrstila finala amaterskega turnirja v MMA, super borbi ter profesionalna MMA borba. V peresni kategoriji je bil Maj Felle nepremagljiv proti Ilirijanu Đeku, medtem ko je Žan Boženk v lahki kategoriji suvereno stopil na vrh zmagovalnega odra, odločno premagavši Nika Martana. 

Tilen Bregant se je v velterski kategoriji izkazal kot izkušen borec, ki je s skupno sodniško odločitvijo slavil nad Hamidom Taletovićem. Presenečenje večera pa je prinesla težka kategorija, kjer je Benjamin Muharemović z močnimi brcami načel koleno Denisa Šajherja, ki ni mogel nadaljevati borbe.

Večer je postajal vse bolj napet in poln pričakovanja saj so bile na vrsti super borbe, ki so poskrbele za še večji naboj. Patrik Bilić je z izjemnim brcanjem in natančnostjo zmagal nad Maticem Longarjem. Nezir Seferović pa je znova dokazal svojo vrednost, s premišljeno borbo pa je premagal Žigo Longarja.

9

A vrhunec večera je bil rezerviran za main event, kjer se je domači ljubljenec Jan Berus pomeril z zmagovalcem velterske kategorije na amaterskem turnirju Vikings 1, Žanom Maroltom. Atmosfera v razprodani dvorani je dosegla vrhunec, ko sta se borca spopadla v nepozabni borbi. Berus je z izjemno odločnostjo in močjo uspel končati dvoboj v četrti minuti, s čimer si je prislužil zmago s tehničnim nokavtom (TKO) in tako dosegel drugo profesionalno zmago.

Vikingi so s tem dogodkom ne samo obnoreli Trebnje, temveč so pustili pečat v zgodovini mešanih borilnih veščin na slovenskih tleh. Z nepozabnimi borbami, navdušenim občinstvom in obetavnimi borci so dokazali, da so Vikingi trdno zakorakali v svet športa in borilnih veščin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved