Spektakularna Valhalla Fight Night v Velenju prinesla nepozabne borbe

VFN 8 navdušila razprodano Rdečo Dvorano v Velenju

V Rdeči Dvorani v Velenju se je odvrtela epska Valhalla Fight Night 8, ki je razprodala dvorano in navdušila občinstvo z 11 napetimi borbami. Vstopnice so bile razgrabljene, saj so se tako slovenski kot tuji borci pomerili v izjemnih bojih, ki so postregli s submissioni, armbari, knockouti in napetimi sodniškimi odločitvami.

V odpravljanju razpršenega adrenalina sta se v prvi borbi soočila domačin Maj Felle in Avstrijec Tourpal Asukhanov. Asukhanov je v drugi rundi impresivno izvedel rear naked choke, premagal Fella in poslal jasno sporočilo svojim nasprotnikom.

Debitant Dominik Sky iz Slovenije je v drugi borbi večera po treh rundah z odločitvijo sodnikov premagal Hrvata Roka Tina Bugarinovskega. Franco Jerković iz Hrvaške pa je z zadušitvijo navdušil občinstvo v boju proti Velenjčanu Milanu Urbancu.

Naslednja dva borca, Velenjčan Nejc Rupreht in korošec Žan Boženk, sta se ponovno srečala v oktagonu Valhalle. Boženk je z impresivno predstavo in podreditvijo (armbar) prepričljivo ponovno zmagal.

V peti borbi smo spremljali obračun med Velenjčanom Kilianom Čopom in Tilenom Bregantom iz Double B Gyma iz Domžal. Po trdih treh rundah je Bregant slavil po enotni odločitvi sodnikov.

V zadnji amaterski borbi večera sta se pomerila Mariborčan Lan Gajser in  Ramiz Lupić iz Bosne in Hercegovine. Gajser je kljub trdnim izmenjavam zdržal napade Lupića in slavil po sodniški odločitvi.

V prvi profesionalni borbi na VFN 8 smo videli dvoboj med Ilio Nozadze iz Gruzije in Hrvatom Erikom ‘The Hannibal’ Pletikosom. Pletikos je izkazal svojo moč v parterju in v sredini druge runde premagal Nozadzeja z rear naked chokom.

Eden najbolj pričakovanih trenutkov večera je bil povratek Abdoua Soweja iz Gambije v oktagon VFN-a. Sowe je v trdih izmenjavah stoje in na tleh po treh rundah z odločitvijo sodnikov premagal Slovenca Amerja Jahića na njegovem profesionalnem debiju.

V težki kategoriji sta se v deveti borbi pomerila Miha Frlic in Mariborčan Tim Kelc. Frlic je pokazal svojo dominantnost in znanje v parterju, premagal Kelca po TKO v prvi rundi.

V predzadnji borbi večera je Velenjčan Gaj Muršec v svojem profesionalnem debiju navdušil domače navijače z zmago nad Mariborčanom Ibrahimom Šabanijem, ki je podlegel armbaru v prvi rundi.

Glavni dogodek večera, dvoboj med Aldino Seferović in Moniko ‘The Pitbull’ Kučinič, je bil pravi vrhunec. Po začetnem šlatanju sta se borbi zares lotili, a Monika je s spektakularnim knockoutom v zadnji minuti prve runde presenetila Aldino in se okronala za številko 1 MMA borke v Sloveniji in Balkanu.

Valhalla Fight Night 8 je tako pustila neizbrisen pečat v svetu MMA v Sloveniji, obljubljajo pa se še mnogi napeti boji in nepozabni trenutki v prihodnosti.

Rezultati borb:
1. Maj Felle vs. Tourpal Asukhanov
2. Dominik Sky vs Roko Bugarinovski
3. Milan Urbanc vs Franco Jerković
4. Nejc Rupreht vs Žan Boženk
5. Kilian Čop vs Tilen Bregant
6. Lan Gajser vs Ramiz Lupić
7. Ilia Nozadze vs Erik Pletikos
8. Amer Jahić vs Abdou Sowe
9. Miha Frlic vs Tim Kelc
10. Gaj Muršec vs Ibrahim Šabani
11. Aldina Seferovič vs Monika Kučinič

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved