Nepozabna noč za ljubitelje MMA v Gimnaziji Celje Center

V soboto, 24. februarja 2024, je športna dvorana Gimnazije Celje Center gostila spektakularni amaterski MMA turnir Vikings 4. Dogodek je pritegnil pozornost ljubiteljev borilnih veščin po vsej Sloveniji in širše, ki so si želeli videti najboljše borce v akciji.

Atmosfera v športni dvorani Gimnazije Celje Center je bila električna, saj je bil Vikings 4 razprodan, poln strasti in navdušenja. Zbrana množica je napolnila dvorano do zadnjega kotička, kjer so se odvijale zelo zanimive in napete borbe.

Amaterski turnir v mešanih borilnih veščinah se je začel ob 15. uri, kjer smo bili vse skupaj priča kar 28 dvobojem, ki so bili razdeljeni v pet različnih težnostnih kategorij: bantamweight (ženske), lightweight, welterweight, middleweight, light heavyweight in heavyweight ter dve super borbi (catchweight bout in welterweight).

Ena izmed zanimivosti tega dogodka je bil prvi ženski amaterski finale v kategoriji bantamweight v zgodovini Vikings turnirja. Polfinale med Denise Haderer in Tino Koščak je napovedalo finalno borbo med Tino Koščak in vzhajajočo zvezdo slovenskega ženskega MMA-ja, 17-letno Lano Rižnar, kjer je Rižnarjeva prepričljivo slavila.

Pred finalom lightweight kategorije je potekalo sedem borb, ki so ponudile izjemno zanimive spopade. Med najbolj izstopajočimi borci sta bila Franco Jerković in Marko Ančić, pri čemer je slednji v finalu pokazal večjo determinacijo in tehnično premoč, kar mu je prineslo zmago. Pomembno je omeniti tudi Nika Martana, ki je v polfinalu izgubil proti Ančiću, a je kljub temu pustil svoj pečat na turnirju.

Kategorija welterweight je pritegnila največ borcev, ki so se v ringu izkazali z močnimi udarci in zanimivimi spopadi, kar je dodalo dodatno napetost tekmovanju. Bili smo priča napetim obračunom in tehničnim knockoutim. Po uspešnem preboju skozi četrtfinale in polfinale sta se v finalu srečala že drugič zapored okronani prvak welterweight kategorije, Tilen Bregant, ter presenetljivi Blaž Emeršič, ki je navdušil s svojimi predstavami v ringu.

V middleweight kategoriji je favorizirani tekmovalec, Ramiz Lupić, kot pričakovano napredoval v finale, kjer se je pomeril z Aljažem Drolcem. Kljub nekaj časa trajajočemu odporu mlajšega Drolca, je Lupić s svojim bogatim izkušnjami in sposobnostmi v borbi prevladoval.

V light heavyweight kategoriji sta se v finalu večernega dela pomerila Krenar Shabani in Simon Ferm. Po izjemno močnem in napetem spopadu je zmago slavil Shabani. Oba borca sta izkazala izjemen nivo znanja, spretnosti in srčnosti, kar je prineslo gledalcem izjemno zanimivo in napeto borbo.

Najbolj zanimiva borba amaterskega turnirja je nedvomno potekala v heavyweight kategoriji med Miho “Frenki” Šenekarjem in Noelom Perkovićem, ki  je borbo sprejel zgolj 12-ur prej. Kljub izjemno kratkemu času za pripravo je Perković sprejel izziv in stopil v ring. Po izjemni predstavi obeh borcev se je v tretji rundi, ko je Perković s svojimi izkušnjami prevladoval, odločitev le-te pripadla Perkoviću, ki je Šenekarja premagal z davljenjem in tako prinesel napet konec dvoboja v Valhallini kletki.

V super borbah večera, ki sta zajemali dve borbi, smo bili priča napeti prvi borbi, ki se je odvijala v catchweight kategoriji (75 kg), med domačinom Urhom Kranjčanom in Davudom Muhićem. Kljub obetavnemu začetku Muhića, ki je v začetku prve runde presenetil Kranjčana, se je slednji hitro zbral. Z natančnim desnim krošejem je Kranjčan zadal ključen udarec, ki ga je pripeljal do zmage s tehničnim knockoutom v prvi rundi.

V  main eventu večera v welterweight kategoriji smo spremljali dvoboj med Žanom Maroltom in Patrikom “The Croatian Problem” Bilićem. V prvi rundi je Bilić zaradi napake, ko je nezakonito zadel Marolta s kolenom v glavo, izgubil eno točko. Kljub temu je borba nadaljevala svoj potek, pri čemer sta oba borca prikazala odlično predstavo. Po trdem spopadu do konca dvoboja smo dočakali neodločen izid.

Vikings 4 je bil nepozabno doživetje za ljubitelje mešanih borilnih veščin v Celju. Borci so se borili za čast, slavo in priznanje ob vročini in napetosti, ki ju je še dodatno popestrila navijaška skupina Viole. Gledalci so s svojimi vzkliki dvignili atmosfero v kletki do vrhunca, pozdravili pa so tudi zmagovalce z bučnim aplavzom. Vikings 4 ni bil le športni dogodek, temveč nepozabno doživetje, ki bo ostalo v spominu gledalcev še dolgo časa.

Valhalla pa že 13. aprila prihaja v Prevalje na Koroškem, kjer se bo odvijal že 5 amaterski turnir v mešanih borilnih veščinah – VFN Vikings 5

Borci se že lahko prijavite na turnir preko uradne strani Vikings.

Vstopnice za dogodek so že v prodaji preko spletne strani Entrio.si ali njihovih prodajnih mestih. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 VFN All Rights Reserved